Slide

Meer informatie over Jonkerblos

Jonkerblos is bedacht door twee buurtgenoten (Nicolette, Kiki) met als doel om een uitnodigende ontmoetingsplek te creëren voor Mooiland huurders. Dit in de vorm van een mobiel terras, dat steeds ter plekke wordt opgebouwd en weer afgebouwd. Dat op- en afbouwen gebeurt in een gemoedelijke sfeer met een paar betrokken buurtgenoten en hetzelfde geldt voor het aankleden van het terras en serveren van koffie, thee, lekkers en soep.

Van april t/m oktober kunnen bewoners elkaar ontmoeten op het buiten-terras in onze bosrijke woonomgeving. Met een kop koffie in de zomerzon, het lichte lentebriesje of tussen de dwarrelende gouden blaadjes even bijpraten, elkaar (beter) leren kennen of gewoon, gemoedelijk genieten. Niets moet – alles mag. In de maanden november t/m maart wordt het buiten-terras ingewisseld voor een binnen-terras op de 5e verdieping van één van de appartementengebouwen. In de knusse setting van een ‘eethuisje’ kunnen buurtgenoten samen een eenvoudig hapje eten (lunch), zoals een met liefde bereidde soep.

Kortom: een buurtplek waar het fijn toeven is en waar je met een blije blos op de wangen vandaan komt, dàt wil Jonkerblos zijn!

Jonkerblos is niet commercieel maar non-profit en drijft op louter enthousiaste vrijwilligers uit de woonomgeving. Kosten voor koffie en thee, lekkernijen of lunch worden betaald middels kleine bijdragen van de terrasbezoekers. De realisatie van project Jonkerblos is mogelijk gemaakt met steun van Mooiland.

Het terrasmeubilair wordt -met nadrukkelijke instemming van Mooiland- opgeslagen in (een van) de gebouwen.

U kunt als bewoner ook particulier gebruikmaken van de terrasmeubels. De meubels zijn dan te leen tegen betaling van een borg. Die krijgt u uiteraard terug als u alles in goede staat hebt ingeleverd.

Spullen lenen? Mail naar info@jonkerblos.nl en vermeld dat u terrasspullen wilt lenen. Vermeld daarbij alstublieft ook uw naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op voor verdere afspraken.

favicon