Slide

Meer informatie over Jonkerblos

Jonkerblos is bedacht door twee buurtgenoten, met als doel om een uitnodigende ontmoetingsplek te creƫren voor Mooiland huurders. Dit in de vorm van een mobiel terras, dat steeds ter plekke wordt opgebouwd en weer afgebouwd. Dat op- en afbouwen gebeurt in een gemoedelijke sfeer met een paar betrokken buurtgenoten en hetzelfde geldt voor het aankleden van het terras en serveren van koffie, thee, lekkers en soep.

Van april t/m oktober kunnen bewoners elkaar ontmoeten op het buiten-terras in onze bosrijke woonomgeving. Met een kop koffie in de zomerzon, het lichte lentebriesje of tussen de dwarrelende gouden blaadjes even bijpraten, elkaar (beter) leren kennen of gewoon, gemoedelijk genieten. Niets moet – alles mag.

In de maanden november t/m maart wordt het grotere buiten-terras ingewisseld voor de Jonkerblos kar, met een bijbehorend mini terrasje. Daardoor kunnen buurtbewoners elkaar in de winterperiode toch een uurtje ontmoeten en samen genieten van bijv. soep, warme chocolademelk, zoete lekkernijen of broodjes. De hapjes en drankjes worden zelfgemaakt door (meerdere) bewoners. Dit alles maakt Jonkerblos tot het project dat het wil zijn: een buurtplek vol sfeer en saamhorigheid. Waar het fijn toeven is en waar je met een blije blos op de wangen vandaan komt.

Jonkerblos is niet commercieel maar non-profit en drijft op louter enthousiaste vrijwilligers uit de woonomgeving. De organisatie en publiciteit worden verzorgd door buurtbewoners Dejan en Kiki. Kosten voor koffie en thee, lekkernijen of lunch worden betaald middels kleine bijdragen van de terrasbezoekers. De realisatie van project Jonkerblos is mogelijk gemaakt met steun van Mooiland en het Buurt Ideeƫnfonds.

U kunt als bewoner ook particulier gebruikmaken van de terrasmeubels. De meubels zijn dan kosteloos te leen en u krijgt een leen-overeenkomst, die u moet ondertekenen. De terrasspullen worden maximaal 1 keer per 2 maanden uitgeleend.

Spullen lenen? Mail naar info@jonkerblos.nl en vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op.

favicon